KOCAELİ / DARICA - Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu

Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulunda 'Bir Sonbahar Günü" rüzgarı

LEARNİNG ABOUT FOREST LEAF

OKULLARDA ORMAN PROGRAMI

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN OKULUMUZUN DA BAŞVURMUŞ OLDUĞU VE KABUL EDİLDİĞİ PROGRAMIN GÜNCEL TEMASI "ORMAN VE İKLİM DEĞİŞİKLİ"DİR.

KOCAELİ ÖNEM PROJESİ EKİM AYI MİSAFİRİM OL ETKİNLİĞİ

Şbt

Değerli velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından UNICEF'in finansal desteği ile hazırlanmış olan "Deprem" konulu aşağıdaki resimli öyküleri çocuklarınızla birlikte okumanızı öneriyoruz.

Şbt

1. Deprem korkusu gelişen 4 yaş ve üzeri çocuklar için metaforik bir öykü : Büyük Fırtına

2. Afetlerden sonra korkusu olan çocuklar için metaforik bir öykü: Bay Korku ve Bayan Üzüntü

3. Afet sonrası yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan çocuklar için metaforik bir öykü: Göç Eden Kuşlar

Değerli velilerimiz,

Klinik Psikolog Mehmet TEBER tarafından hazırlanan bu metaforik öykülerin gece yatmadan önce ve birer gece ara ile okunması/dinletilmesi, ilk olarak Büyük Fırtına isimli öyküden başlanması, öyküler üzerine soru sorulmaması, çocuğun tepkilerinin gözlenmesi yararlı olacaktır.

Tüm çocuklarımızın iyilik haline katkı sunması dileğiyle.

Kas

Cumhuriyetimiz'in Kurucusu Büyük Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında sevgi, saygı, minnet ve dinmeyen özlemle anıyor, fikirlerinden aldığımız ilham, cesaretinden aldığımız güçle emaneti olan Cumhuriyet'e sımsıkı sarılıyoruz.